5 alternativer til sommeren store kaloriebomber

5 alternativer til det usunde sommermad

Det er ingen hemmelighed, at sommeren for mange er ét langt kalorietungt festmåltid. Når solen skinner over os, nyder vi gerne et ekstra glas vin, en ekstra stor is, lidt flere ostepølser og meget gerne dyppet i ketchup. Vi sætter kuren på pause, skipper træningscentret og smider os i stedet på langt ved vandet, i haven eller blot på sofaen.

Det er nu bare så trist at træde på badevægten i slut august, velvidende om at denne lille maskine nok skal afsløre hvor grelt det står til, ovenpå de mange sommerlige måltider. Derfor vil vi i denne artikel give dig 5 lækre alternativer, som kan erstatte nogle af sommerens allerstørste kaloriebomber. Du kan nemlig sagtens spise og drikke sundt uden at være helt afholdende overfor hverken is, grillmad eller alkohol. Se bare her:

Skift kammerjunker ud med jordbær

Når først solen skinner, så skal du være hurtig ved kølerdisken for at få fingrene i den danske klassiker, koldskål. Den sommerlige spise er en velkendt dessert til grillmaden og egentlig er selve koldskålen ikke den værste synder. Det bliver først et kalorietungt måltid, når vi tilføjer en god portion kammerjunker til retten. Derfor kan du med fordel skifte kammerjunkerne ud med friske jordbær eller melon.

 • 2 dl koldskål + 10 kammerjunker = 299 kalorier
 • 2 dl koldskål + 50 gram jordbær = 203 kalorier

Vælg din is med omhu

Det er svært at modstå isboden, når varmen først træder ind. Du behøver bestemt heller ikke at undvære is henover sommeren, men det kan være en god ide at vælge fra isskiltet med omhu. Skal du have fingrene i en virkelig kalorielet fristelse, så vælg en Filur eller en Astronaut ─ begge har under 50 kalorier i sig. Både Konfu-isen, Champagnebrus, Kæmpelæske og Københavnerstang kan desuden nydes for under 100 kalorier. De helt store, velkendte syndere finder du herunder:

 • Magnum Mandel – 280 kalorier
 • Maxibong – 339 kalorier
 • Daim Cone – 340 kalorier

Pak grønt på grillen i folie

Mange afholder sig helt og aldeles fra grillmad, fordi grillet mad ofte er utroligt fedtet. Sådan behøver det dog slet ikke at være. Du kan eksempelvis grille stort set alle slags grøntsager. Ja, selv agurk kan grilles og dermed give ekstra crisp til din salat. Et godt tip er at pakke grøntsagerne i folie, når de grilles. Således kan du spare en del kalorier ved at undgå store mængder af olie. Til dit grønne tilbehør kan du med fordel skifte ostepølsen ud med andet lækkert kød ─ eksempel en tunbøf.

 • 1 ostepølse = 320 kalorier
 • 1 tunbøf = 130 kalorier

Drop mayonnaise i kartoffelsalat

Blandt populære sommersalater kommer vi ikke uden om kold kartoffelsalat. De store mængder af mayonnaise gør dog intet godt for din sommerform. Men der findes nu mange måder at lave kartoffelsalat på. Eksempelvis kan mayonnaisen udskiftes med creme fraiche eller skyr.

 • 100 gr. kartoffelsalat på mayonnaise = ca. 150 kalorier
 • 100 gr. kartoffelsalat på creme fraiche = ca. 90 kalorier

Vær opmærksom på de flydende kalorier

Jo varmere en dansk sommer vi har os, desto flere kølige drinks ryger der også gerne indenbords. Man alkohol er bestemt ikke gratis i kaloriebanken. Det har dog stor indflydelse på den samlede kalorietælling, hvilken kølig drik du vælger at nyde. I stedet for øl og cider kan du med fordel nyde et køligt glas hvidvin eller vodka med danskvand eller light sodavand.

 • Grøn Tuborg = 125 kalorier
 • Sommersby = 181 kalorier
 • Et glas hvidvin = 102 kalorier
 • Skinny Bitch = 46 kalorier