7 hyggelige oaser i København

Der er mange hyggelige steder i København, blandt andet Nørrebro Bycenter

København er til tider rodet, larmende og kynisk betonklods-kold – ligesom mange andre storbyer. Til gengæld er det de færreste Københavnere, der rent faktisk ved, hvor de skal gå hen for at slippe for hovedstadens høje lyde, bilos, kamikaze-cyklister, kinesiske turister og andre stress-indbydende stimuli.

Selvom de fleste byboere er vant til det hurtige tempo, kan vi alle have brug for at trække stikket en gang imellem. Spørgsmålet er bare, hvor skal du søge hen? Hvad enten du har brug for et sted at “chille” eller søger et afslappende shopping-alternativ til Strøget, finder du i denne artikel 7 bud på hyggelige oaser i København.

1. Botanisk Have

Hvad er mere beroligende end at komme i kontakt med naturen igen? Og så endda uden at skulle bevæge sig uden for byens trygge rammer. Siden år 1600 har Botanisk Have ligget på Øster Farimagsgade, og den huser i dag over 5.000 m2 med planter og træer. Til lyden af rislende vand tilsat en herlig duft af blomster er du sikret en afslappende dag i Botanisk Have.

2. Øster Anlæg

På Sølvgade finder du indgangen til Øster Anlæg, der måske er en af Hovedstadens mest undervurderede parker. Parken er med sine 12 hektar gigantisk sammenlignet med sin mere populære lillebror lidt længere nede af vejen, Kongens Have. Her kan du virkelig få følelsen af at forlade storbyen uden reelt set at forlade indre København.

3. BaNanna Park

BaNanna Park er en lille plet på indre Nørrebro, der i dag er lavet om til en lille, hyggelig park. Med både klatrevæg, fodboldbaner og bordtennisborde har BaNanna Park ved Nannasgade noget for enhver smag. Hvad enten du vil have en hyggelig dag med familien eller spille en gang bold med vennerne, er det denne Københavnske oase, du skal besøge.

4. Shopping på Nørrebro

Det er selvfølgelig oplagt at besøge Strøget eller de store shoppingcentre, når man gerne vil shoppe i København. Det er dog værd at anbefale de hyggelige butikker på Nørrebro, som du både finder på Nørrebrogade og i Nørrebro Bycenter. Her er der mindre trængsel, samme udvalg og mulighed for at finde spændende loppefund, lokale varer samt små, unikke butikker.

5. Ofelia Plads

På Ofelia Plads kommer du ganske vist ikke helt væk fra storbyens centrum. Til gengæld byder pladsen foran Skuespilhuset på flere forskellige muligheder. Der afholdes blandt andet loppemarkeder og små koncerter på pladsen. Det er dog muligheden for at kunne sidde med tæerne i Københavns Havn med en perfekt udsigt over Operaen, der gør Ofelia Plads selvskreven til denne liste.

6. Universitetshaverne bag Landbohøjskolen

Besøger du Frederiksberg vil de fleste sikkert anbefale, at du tager forbi Frederiksberg Have. Men vil du have det en smule mere intimt, ligger der en skjult perle gemt bag det Biovidenskabelige Fakultet. Universitetshaverne er det oplagte sted at holde en picnic, slikke sol eller nyde en god bog.

7. ByOasen på Nørrebro

Det grønne område, ByOasen ved Møllegade, er uden sammenligning et af de hyggeligste steder i København. I kolonihaveområdet går både geder, høns og kaniner rundt bag indhegning, og der er opstillet borde, som kan bruges af alle.