Bidrag til en bedre verden – vælg den rigtige energikilde

shutterstock_184869824

Står du og er i gang med at bygge et nyt hjem eller ønsker du blot at udskifte din eksisterende energikilde? så kan det være vanskeligt at vælge hvilken. Det første spørgsmål kan gå på om man ønsker en løsning der kører på fossile brændsler, såsom olie eller kul, eller om du skal tænke mere på miljøet og hvilket aftryk du sætter og vælger en mere grøn løsning.

Ønsker du at læse mere om grønne energiløsninger, kan du med fordel gøre dette på www.groenthus.dk.

Kan du biddrage til en grønnere verden med en miljørigtig løsning?

Det kan være svært at finde den energikilde der matcher netop dine behov. Dette skyldes at der eksistere mange regler på området, særligt hvis du ønsker en mere miljørigtig løsning. Derfor skal du altid undersøge reglerne for netop din kommune. Reglerne for istallation af ny energikilde, variere nemlig en del på dette område.

De fleste vil umiddelbart vælge en grøn energiløsning frem for fossile brændstoffer. De grønne løsninger er mere fremtidssikrede og de bidrager til at sætte et possitivt aftryk, som kan komme dine efterkommere tilgode. Der kan dog være flere faktorer der gør at der ikke altid ender sådan.

De grønne energiløsninger kan ofte være en dyr investering og derfor er der mange der vælger det fra. Dette skyldes at de betaler mange penge nu og her men ikke kan forestille sig hvor mange penge de kan spare med tiden. Dette skyldes at flere ting har indflydelse på hvor meget du spare, såsom isolering af dit hjem, dit centralvarmeanlæg, din eksiterende varmekilde, dit eksiterende forbrug osv.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der findes mange forskellige energiløsninger. Inden for grøn energi ses blandt andet udnyttelsen af solen, vinden, vandet og jorden. Ved fossile brændsler ses udnyttelsen af stoffer såsom olie og kul.

Når du ønsker at invester eller udskifter din varmekilde, skal du derfor være opmærksom på hvad der kan lade sig gøre i dit hjem. Eksempelvis kan langt fra alle få etablere et jordvarmeanlæg, da det blandt andet kræver meget stort grundareal til at nedgrave slanger. Heller ikke alle kan få installeret en husstandsvindmølle da det kræver et meget stort forbrug og åbent areal.

For at finde den energikilde der kan matche dine behov og for at finde ud af præcis hvor meget du kan spare, ved eventuelt at vælge en grønnere energikilde, vil det være en rigtig god idé at alliere sig med certificeret installatør inden for den pågældende energikilde. Ved at indhente et eller flere tilbud fra installatører vil du kunne sammenligne dem og finde frem til netop den du ønsker.