flexleasing-biler

Den økonomiske forskel på at lease og købe

Gæsteindlæg fra Nellemann Leasing.

Står du og skal have ny bil, og er i tvivl omkring køb eller leasing af bilen? Det kan være en jungle at finde ud af, hvad der er mest attraktivt ud fra ens egne behov, og det er selvfølgelig individuelt fra person til person. For mange kan hvor i livet man befinder sig, derfor være afgørende for ens endelige beslutning

Nedenfor tages der derfor fat i de økonomiske synspunkter på emnet.

Mange danskere er i tvivl, om de skal hoppe med på bølgen om at lease bil, fremfor det mere traditionelle valg – nemlig at købe en bil. Der gives nedenfor et større overblik over flexleasing, i håbet om at du derved vil blive bedre udrustet til selv at træffe beslutningen om, hvorvidt du skal lease eller købe bil.

De seneste år har leasingbranchen i Danmark været i kraftig vækst. Det har selvfølgelig medført, at der er mange forskellige udbydere af leasing.

Økonomiske fordele og ulemper ved flexleasing

Flexleasing er en leasingtype, hvor kunden betaler registreringsafgiften månedligt for en valgt periode og ikke hele afgiften på en gang, som man gør ved køb af bil.

Det gør, at en af de fordele der er ved flexleasing er, at man som kunde har en mindre kapitalbinding, end hvis man skulle ud og købe en identisk bil med fuld dansk registreringsafgift. Dertil kommer, at man månedligt betaler mellem 0,5% – 2% af registreringsafgiften, alt efter bilens alder.

En anden fordel ved flexleasing, er udbuddet af biler der er tilgængelige. Nellemann Leasing handler de fleste af bilerne I Tyskland, som derefter fragtes hjem til Danmark. Man kan også hente biler hjem, fra andre steder i Europa.

Da der ikke er betalt fuld registreringsafgift på bilen, betyder det at flere er villig til at købe bilen, når du skal sælge den igen. Det hænger oftest sådan sammen, da bilen nemt kan sælges på lige fod med andre europæiske forhandlere. Flexleasing giver mulighed for at skifte bil i løbet af året, hvis man eksempelvis ønsker en cabriolet om sommeren og en 4×4 om vinteren.

En ulempe kan være, at kunden står inde for bilens restværdi når leasing perioden er afsluttet. Det er derfor oftest kundens ansvar at henvise en køber til bilen eller selv købe bilen. Dog tilbyder nogle leasingselskaber hjælp til videresalg.

Økonomiske fordele ved Nellemann Leasing:

Nellemann Leasing er ihærdige efter at give den mest realistiske vurdering, når en bil skal værdisættes og restværdien fastsættes. Førstegangsydelsen går 100 % til nedskrivning af bilens restværdi, hvilket ikke er tilfældet hos mange andre leasingudbydere. Det er vigtigt, så kunderne ikke står med en ubehagelig restværdi når bilen skal sælges igen efter leasingperioden.

Mange andre leasingudbydere tager gebyr for kontraktoprettelse, hvor Nellemann Leasing tager 0 kr. i gebyr for kontraktoprettelse og fornyelse af leasingaftalen.

Se leasingtilbud hos Nellemann Leasing.