En smuk verden venter nord for os

Dog Sled

En iset overflade, solrige nætter, nordlys og igloer. Hvad alle tænker på i denne sammenhængen er Grønland. Navnet kan virke misvisende da stort set hele landet er dækket af is. Men man skal ikke tage fejl, Grønland gemmer på mange oplevelser og overraskelser.

Hvor meget ved vi egentlig om landet og dets muligheder? Hvor mange ved fx at der ikke findes en Zoologisk have, men at alle dyrene lever frit og lige ude foran hoveddøren? Og vidste du at Grønland har så lidt luftforurening, at nogle steder kan det slet ikke måles?

Det skal dog siges at ikke alle bor i igloer, faktisk har de nogle af de mest farverige huse du kommer til at se. De har også et fascinerende sprog hvor de i enkelte ord gemmer hele sætninger. Ingen forventer at man kaster sig ud i at tale flydende, men at lærer få ord er altid en god ide. Der findes forskellige audio parlører på nettet til at hjælpe på vej

Naturen

nordlys1

Der findes mange billeder, men intet slår live-showet. Nordlyset er et af de smukkeste naturfænomener i verden. Nogle tror endda på, at hvis et barn fødes under nordlyset, vil barnet blive særlig intelligent.

Et andet fænomen man ikke ser mange andre steder er midnatssolen. Man skal meget højt nordpå, men kommer man langt nok, går solen ikke ned bag horisonten fra maj til juli. Tidsfornæmmelsen forsvinder da dagen aldrig ender, og de fleste anskaffer sig lystætte gardiner for at kunne sove gennem natten.

Hvis man vil opleve et naturfænomen i verdensklasse er det isfjorden. I 2004 blev den optaget i UNESCO’s verdensarvs-liste. Her vil man opleve en rolig stemning med en isstrøm farende forbi. Dette fænomen vil aldrig kunne beskrives, den skal opleves.

Aktiviteter

aktiviteter

Nok er landet smuk og der er rigeligt at se og opleve bare inden for få meter af sin bolig, men lad det ikke holde dig tilbage. Landet har meget mere at byde på, hvor du også selv kan være aktivt med.

Gletscherne er smukke og fantastiske at se på, prøv så at forstille dig at sejle forbi i en kajak. Når man er ude i kajak, oplever man landet på en helt ny måde. I stedet for at befinde sig på fjeldene kan man nu se dem udefra og suge al skønheden til sig.

En klassisk aktivitet der forbindes med Grønland er hundeslæden. Glem alt om motorsport, her er det ren muskelkraft i høj fart og ude i det fri. Du vil sidde som passager, men fortvivl ikke, hvis du har mod på det, vil du selv kunne tage et kørekort til hundeslæden!