Er din bil beskyttet mod rust?

Rustet metal

Vidste du, at selvom din bil er ny, skal den stadig undervogns behandles mod rust? De fleste bilejere tror, at bilens garanti dækker for alle eventuelle rustskader på undervognen de første 6 år (afhængig af garantien). Men det er ikke sådan, at verden hænger sammen. Garantien gælder nemlig kun hvis man selv vedligeholder bilen, og sørger for, at undervognen behandles af et autoriseret værksted, eksempelvis udfører Fyns undervognscenter behandling af din bils undervogn. Således er det vigtigt, at man selv får husket at sende bilen til undervognsservice en gang hvert år cirka.

Vedligeholdelse er vigtigt!

Især i Danmark, hvor vi har relativt milde vintre, er det vigtigt at få undervognen beskyttet mod rust, da de milde vintre gør, at der dannes meget kondens i undervognen, hvilket vil medføre rust i sidste ende. Når først rusten er dannet, er det meget sværere at bekæmpe den, end hvis bilens undervogn er kontinuerligt vedligeholdt.

Ved at vedligeholde undervognen, undgår man for det første, at rusten dannes og bilen holder således sit værd. Hvis uheldet alligevel skulle være ude og en lille rustdannelse skulle få sneget sig ind, vil både fabrikantens garanti dække, samt værkstedet. Eksempelvis har Fyns undervognscenter en garanti på 18 år, hvis man følger deres henvisninger om vedligeholdelse hvert tredje år.

Forskellig behandlingsformer

Alt afhængig af din bil og din indstilling til i hvilket omfang bilen skal vedligeholdes, er der forskellige former for undervognsbehandling:

  • Hulrumsbehandling
  • Bundbehandling
  • Komplet behandling
  • Dobbelt behandling

Således er der rig mulighed for at finde den behandlingsform, man finder mest kompatibel med ens behov.

Slip for bekymringerne

Ved at få din bils undervogn synet og vedligeholdt regelmæssigt, kan man slippe bekymringerne om rustne biler, der mister deres værdi. Nu bedre stand din bil er i, nu mere vil du kunne sælge den for, den dag hvor du ønsker at skille dig af med den. Således vil du både optimere bilens værdi i fremtiden, samtidig med at du vil slippe for store værkstedregninger for at få bilen repareret. I sidste ende vil det nemlig være billigere at vedligeholde bilen, end det vil være at skulle betale en kæmpe værkstedregning for at få fjernet rust, som allerede er begyndt at æde din undervogn.

Regelmæssige tjek  og vedligeholdelse vil således give dig færre bekymringer, og dermed kan du bruge din energi på andre ting i din hverdag, hvor din fokus vil være mere værdsat.