Forskel på solceller og solfanger?

Det er to forskellige verdener til forskel på, solfanger og solceller. Den korte forklaring er at solceller bruger solens energi på at lave strøm og solfangere bruger solens energi på at lave varme til huset.

Solcelleanlæg

Et solcelleanlæg er et par solceller som er placere på taget, carport osv. og bruger solens energi på at give strøm til huset. prisen på et solcelleanlæg ligger på ca 100000 og vil være tjent hjem i løbet af 10 år. Det som tiltrækker mange at købe et solcelleanlæg er at der er store besparelser at få. Der findes den mulighed for at få tilbage betalt noget af den overskydende strøm som dit solcelleanlæg bruger. Det fungere ved at hvis dit solcelleanlæg producere mere end hvad du bruger så vil den overskydende strøm blive overført til el nettet hvor så dine naboer og medborgere i kommunen vil kunne bruge den strøm. Denne strøm skal du selvfølgelig ikke give gratis,  men får et vis beløb af hvor meget du sender tilbage. Dit solcelleanlæg består af solceller og et batteri og en konverter som fører strømmen ud til dine elapparater i hjemmet.

Solfangeranlæg

Dit Solfangeranlæg består af solfangere som bruger solens energi til at varme dit hus op. Når solen rammer dine solfangere, så er det noget frostsikkert væske som løber fra dine solfangere ned til din varmepumpe som derefter står for distributionen af varme til dine varme apparater, såsom radiatorer og gulvarme. Dit solfangeranlæg vil koster omkring 100000 kr og vil være tjent hjem på ca. 10 år. Det som tiltrækker mange til at købe et solfangeranlæg er hvis du f eks har en pool eller store bassinger som skal varmes op, eller går meget i bad elle vasker meget op. Din varmepumpe har muligheden for at holde på det varme vand i 24 timer. Derfor går det ikke til spilde hvis du ikke når at bruge det den ene dag.  Men du har dermed muligheden for at bruge det dagen efter.

Solenergi er en god investering

Det er altid en god ide at investere i Grøn energi, og især solenergi, det er en af de reneste formere at producere energi. Der er også kommet en stigende interesse indenfor solenergi de sidste par år. Det er blevet billigere og mere overskueligt for private at købe solenergi. Dette skyldes at der er flere tilskud at modtager når du skal have opstillet et solfanger eller solcelleanlæg. Du kan blandt andet få tilskud i form af håndværkerfradraget og energispareordningen.