forskel på verdenen!

Vi lever i Danmark et trygt og meget sikkert liv. Vi har meget få nationale problemer og de problemer vi typisk har er om man skal købe den nye iphone 5s eller om man kan nøjes med iphone 5. Vi er et meget forkælet samfund og tager engang i mellem  forgivet at vi er et meget priviligeret folkefærd. Det skal dog også siges at vi har gjort os fortjent til det.

Hvis man tager en del kilometer syd for Danmark, så havner man i Afrika, det afrikanske folk er blandt det fattigste folkefærd i hele verdenen og et land som Rwanda, er mest kendt for elendighed og fattigdom. De fleste forbinder Rwanda med folkemordet i 1994 hvor omkring 1 million blev dræbt på 100 dage. Dette er et overstået kapitel men det ligger dog stadig meget fast i folket og vil formegentlig gøre det i mange generationer. Men det som mange ikke ved er at Rwanda er blevet en helt anden nation. Rwanda har fået et nyt friskt demokrati, som har givet indbyggerne en meget venlig og imødekommende være måde, Rwanda er dog stadig en af verdens fattigste lande.

Tag på ferie i Rwanda

Rwanda er kendt for sit utroligt flotte bjerg landskab, og bliver kaldt Afrikas Nepal. Derudover har Rwanda også en af de mest fantastiske dyre vildt liv. Hvor de er muligt at støde på mange af afrika symbolske dyrearter. blandt andet kan man støde på gorillaer ved vulkanerne i vulcanos national park. Derudover kan du støde på kæmpe spektaculære regnskove, med et utal af fugle- og dyrearter. Det er også muligt at opleve landet hovedstad Kigali, hvor der blot bor 900000 indbyggere som er spredt ud over en del bakkedrag. Hvor man kan opleve folkemordet i 1994 på Gisozi Genocide memorial center, som fungere som et museum om folkemordet.

Folkedrabet i 1994

Det startede i 1994 hvor Rwandas præsident blev dræbt. Hans fly blev ramt af to missiler og der blev indenfor en time sat flere vejspærringer op i byen og alle blev stoppet og alle dem som var tutsier blev dræbt på stedet og i løbet af kun 100 dage var 800000 mennesker blevet slået ihjel. Dette overgår nazisternes udryddelser. Folkedrabet var omhyggeligt planlagt af en lille hutu elite, som ikke ønskede at dele magten med tutsierne, istedet valgte de at lave denne hadefulde plan mod tutsierne og opfordrede alle hutuer til at gøre deres pligt og dræbe tutsierne. En sætning som lød i radioen gik “Gravene er kun halvt fulde, hjælp os med at fylde dem op”.