Hvad er et kortfristet lån?

Kortfristet lån

Særligt de sidste fem år, er kortfristede lån steget markant i popularitet – dette på trods af en udpræget negativ udlægning i medierne. Men hvorfor er kortfristede lån så attraktive? Fordi de åbner op for en helt ny verden!

Hvad er et kortfristet lån?

Et kortfristet lån defineres, i virksomhedsregi, som et lån, der løber under 12 måneder. Således er gæld, der løber over 12 måneder defineret som langfristet gæld. Denne opfattelse må dog revideres en smule, når der er tale om privatøkonomi. Et kortfristet lån kan stadig defineres som et lån med en løbetid under 12 måneder, men typisk vil et sådan lån i privatregi have en løbetid på maksimalt 30 dage.

Netop derfor vil det maksimale lånebeløb ved kortfristede lån typisk være lavere end ved eksempelvis banklån. Du kan typisk låne op til 10.000 kr. med et kortfristet lån. Lånebeløbet er fastsat efter det præmis, at låneudbyderen skal have en reel chance for, at kunden kan tilbagebetale lånet inden for kort tid. Og det giver sig selv, at de færreste kan betale mere end 10.000 kr. tilbage med 30 dages varsel.

Et kortfristet lån optages typisk online, tager kun få minutter og du har pengene i hænde inden for to bankdage. Det er derfor en effektiv og fleksibel måde at låne penge på. Du skal dog stadig være opmærksom på, hvad du låner penge til, således at du ikke låner over evne.

Den omvendte verden

Man har altid kunnet låne penge, hvis man da har styr på sin økonomi.. Så hvor kommer den nye verden ind i billedet? Jo.. Kortfristede forbrugslån tillader dig at reagere på et godt tilbud eller en uforudset udgift med det samme og først derefter finde en finansieringsløsning. Det er derfor omvendt af tidligere, hvor du var nødt til at spare op før du kunne købe det du havde udset dig.

Kortfristede lån er derfor en måde, hvorpå du får mere frihed og fleksibilitet i din daglige økonomi og det tillader dig at være mere spontan – med måde selvfølgelig. Som med alt andet er det ikke blot en god idé fordi muligheden er der, men kræver en reel vurdering af din økonomi. Eftersom du ikke skal stille sikkerhed for et sådan lån, er det udelukkende dig selv, der skal foretage den vurdering – og her er det vigtigt, at du er ærlig over for dig selv.

Kortfristede lån eksisterer således både på godt og ondt, men ikke desto mindre, har de åbnet op for, at du kan gøre tingene i omvendt rækkefølge af, hvad du er vant til og åbner således under alle omstændigheder op for en helt ny verden…