Klimaændringer i det nordiske klima

rt

Varmepumper til det nordiske klima

Det nordiske klima kan være meget varierende – Specielt i Danmark kan graderne varierer fra helt ned til -10 grader og helt op til +30 grader. Derfor kræver det at du har en opvarmning, som kan klare lidt af hvert og som passer til det nordiske klima.

Der er flere forskellige slags varmepumper på markedet. Du kan få et overblik over dem på varmepumpetilbud, hvor der er en guide over producenter af varmepumper. Samtidig kan du sammenligne dem, der passede bedst til dit behov og få et hurtigt overblik.

Der er flere producenter på markedet, som har udviklet varmepumper der er kompatible til det nordiske klima. Der er flere forskellige faktorer der spiller ind, når man skal have en varmepumpe, der kan arbejde i de skiftende temperaturer.

Danmarks klima

Det danske klima er i konstant udvikling og er påvirket af at være omringet af havet. Dette betyder at vejret er meget afvekslende, alt efter hvordan den dominerende vindretning ser ud, samt hvilken årstid det er. Danmarks klima er meget tempereret. Omkring januar og februar er gennemsnitstemperaturen 0 grader og omkring august er gennemsnitstemperaturen 15,7 grader.

Klimaændringerne i Danmark vil påvirke vejret i forhold til, at vi i fremtiden vil få mere vind, mere varme og mere vand. Vi vil kunne forvente generelt flere kraftige storme og et stigende skydække. Samtidig vil vi opleve meget varmere somre med længere hedebølger, i kontrast til at vintrene vil blive mildere og fugtigere. Generelt vil vi få mere regn og opleve kraftigere regnskyl.

Dog vil klimaændringernes størrelse afhænge af, hvor meget drivhusgas der bliver udledt globalt over de kommende årtier. Du vil kunne være med til at påvirke disse klimaændringer i en positiv retning, ved at skifte til en varmepumpe, da disse udleder mindre CO2.

Varmepumpens effektivitet i kold klima

Det er forskelligt fra varmepumpe til varmepumpe hvor effektive de er, i de forskellige temperaturer. Hvis du skal have én der passer til de danske vejrforhold, skal du have en varmepumpe der stadig er effektiv ved helt ned til -10 grader.

På grund af disse lave temperaturer er det også vigtigt, at din fremtidige varmepumpe er selvafrimende. Dette skyldes at når temperaturen er lav, kan der opstå isdannelser på ventilatoren i udedelen. Derfor skal en luft-til-vand varmepumpe typisk stoppe 5 minutter hver time for at afrime.

I fremtiden kan vi forvente meget dårligt vejr, med mere blæst og regn. Dog behøver en varmepumpe ikke blive beskyttet i dårligt vejr, da varmepumpen er lukket inde i et vejrbestandigt kabinet. Det er kun ventilatoren som har en egentlig forbindelse til udeluften og denne skal være bygget til at kunne stå imod den slags vejr.

Nu hvor vi kan forvente varmere somre og hedebølger, kunne det også være værd at overveje, at anskaffe sig en varmepumpe der også kan afkøle.