Mangler du en mester i den finansielle verden?

Grafik der viser en finansiel ekspert foran en økonomisk kurve

For mange er den finansielle verden, en helt anden verden end de egentlig. Rigtig mange danskere gældsætter sig, fordi de ikke kan finde ud af at holde styr på deres økonomi, og derfor bruger mange flere penge end de har. Sådan et overforbrug kan holde ved i årevis, før det går op for folk, at de er nødt til at gribe ind. Men hvad skal man gøre, hvis det kniber med at holde styr på økonomien?

Hjælp til virksomheder

Det er ikke kun private, der har problemer med at holde styr på økonomien, særligt mange små virksomheder kæmper med de samme problemer. Ajour Regnskab kan hjælpe disse virksomheder med at få styr på deres ting. Mange har ikke råd til at have ansat en, der kan holde styr på økonomien inhouse (og for det meste er der heller ikke nok arbejde til at have en siddende på fuldtid.) I stedet er løsningen at ansatte en freelance bogholder som Ajour Regnskab, som kan hjælpe med regnskabsopgaverne, efterhånden som de opstår. Dermed betaler man kun for det arbejde, som det er nødvendigt at få lavet, i stedet for at have en fast udgift til en medarbejder, som sidder og slapper af en stor del af tiden, fordi der ikke er nok at lave.

Hjælp til private

Økonomi er et emne, hvor folk træder varsomt. Der er ikke nogen der bryder sig om at erkende at de har svært ved at styre deres økonomi, og at de rent faktisk lever for penge, som de ikke har. Det betyder også at mange ikke spørger venner eller familie, som har forstand på simpel økonomistyring om hjælp, fordi de udadtil gerne vil vise, at det er der fuldstændig styr på. Og som privatperson er det svært at finde andre at gå til, man kan forsøge at snakke med bankrådgiveren, men der er grænser for hvor meget hjælp man kan få der. Har man en som man stoler på, bør man spørge vedkommende om det er muligt at han/hun vil hjælpe en med at lægge et budget, som man kan overholde. Med et budget bliver det gjort tydeligt hvor mange penge, man må bruge på forskellige ting, og hvis man hæver sine penge, kan man lægge pengene i forskellige kuverter, alt efter hvad de skal bruges til. Fordelen ved dette er, at det er nemt rent visuelt at se hvor mange penge man har, samtidig med at man ved hvor lang tid de skal holde.

Det sidste man skal gøre er at begynde at tage dyre forbrugslån til at dække regningerne, for hvis man først begynder på det, kommer man ind i en ond cirkel, som er rigtig svær at komme ud af igen.