faa_en_flot_have

Sådan får du en flot have

contentDKNu er sommeren for alvor over os i Danmark, og det er selvfølgelig ensbetydende med pleje af hus og hjem. Denne guide tager udgangspunkt i husets udearealer og kommer med bud på, hvordan du kan få en flot have – året rundt.

Til det store areal

Hvis du har rigtig meget plads og samtidig vil have en trimmet græsplæne, er det muligvis ikke en græsslåmaskine, du skal se efter. Led i stedet efter en slagleklipper, der kan tage græsset på større arealer.

Hvis du er den heldige ejer af en meget stor have eller udeareal, kan du med fordel plante både træer og buske. Ved at tilføre haven mere natur vil den være enormt frodig og smuk om sommeren – og så kan du altid tilføje ekstra detaljer.

Den lille og hyggelige have

En lille, hyggelig og sprudlende have er uden tvivl den mest populære form for have, der findes. Men den er absolut ikke blot givet, så du er nødt til at arbejde lidt for den. Til gengæld er du sikret en enormt dejlig have om sommeren – og en have, der strutter af liv.

Måden dertil er egentlig ret simpel. Du starter ved at skabe en overordnet struktur – altså fundamentet. Det kan være en hæk, nogle få buske eller nogle bed. Dernæst er det tid til at tænke over, hvad du ellers vil plante. Skal blomsterne og planterne være store og farverige, eller skal de være duftende og sofistikerede?

Husk de små kroge
I en have er det nærmest en nødvendighed, at der er små hyggekroge gemt rundt omkring. Hav for eksempel en bålplads, en shelter, en bænk eller en hængekøje til at være – det skaber en hyggelig atmosfære, der er perfekt til de lange sommeraftener.