Sådan kan du arbejde hjemmefra

Arbejd hjemmefra med M3Panel
Hjemmearbejde har været uundgåeligt for mange under coronakrisen. Nogen synes det er fantastisk med friheden og ikke at blive forstyrret, mens andre savner kollegerne og en almindelig arbejdsstation. Det er langt fra alle der er tilbage på kontoret, og mange har i mellemtiden mistet deres job. Derfor vil vi i dette indlæg se nærmere på, hvordan du kan arbejde hjemmefra, uanset om du har fast job eller ej.

Arbejd hjemmefra med fuldtidsjob

Hvis du har et fuldtidsjob, og du enten tvunget til at arbejde hjemmefra eller har valgt det frivilligt, er der nogle vigtige områder at få styr på.

Arbejdsstationen

Et vigtig sted at starte er de fysiske rammer. Nogle personer har det fint med at arbejde fra sofaen eller ved spisebordet, mens de fleste foretrækker et rigtigt skrivebord og en stationær computer med mus og tastatur, så alt arbejdet ikke skal foregå på en typisk 13” bærbar laptop.

Hvis du bor i lejlighed, hvor der er meget støj fra omgivelserne, kan headset med aktiv lyddæmpning også være en rigtig god investering.

Børnepasning

Hvis du har børn i en alder, som ikke er helt selvkørende, og som kan underholde sig selv det meste af dagen, er børnepasning yderst nødvendigt, for at kunne have ro og fred til at fordybe sig i opgaverne.

For de flestes vedkommende er børnene tilbage i institution på fuld tid, og derfor er børnepasning nok ikke det største problem. Der er dog undtagelser, da ikke alle institutioner opfylder kravene de skærpede sikkerhedskrav, som stilles pga. Corona. Samtidig vil der være forældre eller børn, som er i øget risiko, hvilket betyder at børnene, og måske også forældrene, ikke kan vende fysisk tilbage på deres arbejdsplads.

Faste arbejdstider

Når man arbejder hjemmefra, vil arbejdsdag og fritid ofte være glidende overgange. De fleste ønsker mere frihed i forbindelse med deres job, men friheden kan også let gå hen og blive en arbejdsdag, der starter kl 8 og først slutter når det er sengetid. Derfor vil det være sundt at afsætte et fast tidsrum til arbejde inkl. pauser til frokost og frisk luft undervejs, og så lægge det hele fra sig kl 16.

Hjemmearbejde uden fuldtidsjob

Hjemmearbejde forbindes ofte med et fast job, men du har også mulighed for at tjene lidt ekstra, selv hvis der ikke er fuldtidsjobs at finde. Herunder finder du en liste med områder, som du kan arbejde med, uden at det kræver en fast arbejdsgiver. Der findes mange portaler som tilbyder disse services. Derfor kan du med fordel selv søge efter disse på fx Google, så du finder netop den portal der tiltaler dig mest.

 • Lektiehjælp
 • Klippe græsplæne
 • Rengøringshjælp
 • Online markedsføring
 • Videoproduktion
 • Voice-over
 • Spørgeskemaundersøgelser
 • Barnepige
 • Kunstner/designer
 • Blogger/influencer
 • Mulighederne er mange. Det vigtige er, at du vælger det du synes er sjovt, så du kan holde dig selv motiveret, da der ikke er kollegaer, som holder dig motiveret eller en chef, der holder dig i ørene.