Sådan kan du være klimavenlig på kontoret

shutterstock_154963880

Husk også at være klimavenlig på kontoret

Flere og flere er efterhånden blevet opmærksom på at vi skal passe på vores klima. Vi oplever selv hvordan klimaet ændre sig fra år til år og der er flere som selv gør en aktiv indsats i hjemmet. Her skal man huske at det ikke kun er i hjemmet man kan gøre en forskel, men også på arbejdspladsen. Kontormaskiner er ofte energisluger og udleder meget CO2. her skal man huske at man i dag, sagtens kan få miljøvenlige kopimaskiner, som kan være med til at skabe et klimavenligt kontor

www.kopimaskinepriser.dk, kan du læse mere om kopimaskiner og hvordan du selv kan gøre dem mere miljøvenlige.

Hvordan kan man gøre en kopimaskine klimavenlig?

En kopimaskine vil altid bruge energi og du kan ikke undgå at de vil udlede CO2. Men det du kan gøre er at nedsætte forbruget af energi og udslippet af CO2.

Det første du kan gøre er at sikre at din kopimaskine passer til Jeres behov og forbrug på kontoret. Her skal man kigge på kopimaskinens kapacitet og den skal hverken være større eller mindre, men passe til Jeres behov.

 

Herudover er det vigtigt at i sætter den til at gå i dvaletilstand hurtig efter brug. Når en kopimaskine er i dvaletilstand bruger den mindre energi og dermed sænker den også udledningen af CO2.

Husk at slukke for kopimaskinen efter endt arbejdsdag, så den ikke står og bruger energi, når I ikke bruger den.

Sørg for at bruge en elspareskinne til dine kontormaskiner. Hvis du fx har en computer, hvor kopimaskinen er koblet til, vil den automatisk lukke ned, når du også lukker for din computer. Herudover kan du også med en elspareskinne slukke for alle maskiner samtidig.

Når du skal købe ny kopimaskine, skal du gå efter dette

Find en kopimaskine med hurtig opstartstid.

  • Jo hurtigere den er, jo mindre energi bruger den på det. Medarbejdere er også mere tilbøjelige til at huske at slukke for kopimaskinen, da de ved at de ikke skal vente så længe.

Find en kopimaskine med duplexfunktion.

  • Med duplexfunktion kan du printe på begge sider af et papir. På den måde går det hurtigere, men er også en måde at spare på papiret – på den måde kan man også spare penge

Find en kopimaskine med rette kapacitet.

  • Find en kopimaskine som har en kapacitet, som passer præcis til Jeres behov. På den måde undgår at I at få fat i en for stor kopimaskine, som vil udlede for meget unødig energi.