Sådan påvirker sociale medier unge

På Bedre Kredit kan du nemt låne penge. Det eneste du skal bruge er dit NemId

De sociale medier påvirker unges vaner, sprog og relationer og spiller en afgørende rolle i udviklingen af deres identitet. Det betyder, at sociale medier udgør en risici i forhold til unges udvikling. I dette blogindlæg vil vi forsøge at belyse nogle af de fordele og ulemper, der er ved den stigende udvikling i unges brug af sociale medier.

Hvor meget benytter de unge sig af sociale medier

I 2017 viser tal fra DR, at hele 81% procent af de unge mellem 12-24 år som brugte sociale medier dagligt. De sociale medier som de unge hyppigst benytter sig af er, Facebook, Instagram, Snapchat og Youtube. De bruger medierne til at holde sig opdateret på sociale events, skole, sport og for at følge med i venner og bekendtes online aktiviteter.

Hvad betyder sociale medier for unges venskaber?

De unge bruger i høj grad sociale medier kommunikationskanal. Kommunikationen er vigtigere end indholdet, og de unge oplever en følelse af at være sammen, selvom de kan sidde langt væk fra hinanden.

De unge skelner ikke mellem online og offline i forhold til sociale relationer, og det er Ikke ualmindeligt at have såkaldt gode eller bedste venner, som man ikke har mødt i virkeligheden. Det kan betyde ekstremt meget for unge med eksempelvis social angst eller andre psykiske lidelser.

Konsekvenser af unges brug af sociale medier

I og med at de unge benytter sociale medier i sådan en grad, er de tvunget til at have en opdateret online profil – en såkaldt online identitet. Oftest afspejler ens online identitet ikke ens almene identitet og det kan på sigt blive et stort samfundsproblem. Flere og flere unge forsøger nemlig, at efterleve det liv, som bloggere og influencers lever.

Det betyder, at nogle unge desværre bruger penge de ikke har, på ting der ikke gør dem lykkeligere. Det kan eksempelvis være, at de tager ud og spiser på dyre restauranter, bare for at kunne slå et billede op på de sociale medier, hvor det ligner, at de lever det “gode liv”.

Det kan føre til, at unge låner penge for at kunne følge op på det liv, de ønsker deres online identitet skal have. Det er blevet nemmere og nemmere for unge, at låne penge. Det eneste de skal bruge for, at optage et lån er deres NemID og sekunder efter modtager de penge, så de kan leve et eftertragtet liv. Hvis et ungt menneske har taget flere lån, kan en løsning være at samle lånene til et samlelån for på den måde at spare penge på gebyrer.

Faresignaler ved brug af sociale medier

  • Følelsen af afhængighed.
  • Hvis du føler, at du er mere sammen med dine venner og veninder online end fysisk er det et stort problem.
  • Hvis unge forsøger at efterleve det liv kendte personligheder lever eller måske har en følelse af misundelse er det ligeså et problem, da det kan føre til eksempelvis en depression.
  • Hvis unge føler angst for ikke at være perfekt nok i forhold til likes eller manglen på samme er det også et faresignal, da det kan have en enorm betydning for unges trivsel og selvværd.