Slip for briller og linser

Er du en af de mange mennesker, der døjer med dårlige øjne? Er briller eller linser en del af din dagligdag? Så kan eg øjenlaseroperation være lige noget for dig. Med en øjenoperation kan du slippe for briller eller linser, og få et godt syn. 

En øjenlaseroperation kan hjælpe dig af med briller eller linser. Har du bygningsfejl, eller lider af nær- eller langsynethed, så  egner du dig sandsynligvis til en operation. På EuroEyes.dk tilbyder de øjenlaseroperationer, samt rådgiver dig der overvejer en operation.

Behandlinger

Er du i tvivl om du egner dig til en laseroperation, så kan du få rådgivning og vejledning. Der findes flere typer operationer, der egner sig til forskellige typer patienter.
Den mest udbredte behandling er LASIK. Ved LASIK skærer en lille kniv hul på øjet, og en laser retter derefter fejlen i dit øje. LASIK er over de seneste år blevet videreudviklet til Femto-LASIK. Forskellen er at ved Femto-LASIK er det en femto-laser der laver snittet i øjet, i stedet for en mekanisk kniv. Den nyere form for LASIK er mere behagelig, og langt de fleste patienter får en hurtigere rehabilitering efter operationen.

Linsebehandlinger

Man kan også vælge at få en linsebehandling. Denne type behandling anbefales ofte til folk, hvis syn er svækket med alderen, eller i situationer hvor laserbehandling ikke er nok til at rette på synsfejlen. Det kan være hvis din hornhinde er for tynd, eller ved for høj synsfejl.
Linsebehandlinger kan forklares som om man indsætter en kunstig linse i øjet. Linsen virker som en normal linse, men den sættes i øjet således at den bliver en del af øjet. Den erstatter øjets naturlige linse. Den skal ikke skiftes ud, som en normal linse skal.

Priser

Det kan være dyrt at få en øjenlaseroperation. De billigste behandlinger koster over 15.000 kroner. De dyreste koster over det dobbelte.
Et par briller koster normalt et sted mellem 3.000 og 5.000 kroner. De kan hurtigt blive dyrere, hvis man vælger et stel af dyrt mærke. Også kan de blive dyrere hvis man får brug for glas i flerstyrke.
Kontaktlinser koster om mod 300 kroner om måneden. De løber ofte op i omkring 3.000 kroner om året.
Så selvom en laserbehandling er dyr, kan den på sigt vise sig at blive en god investering. Også er der selve aspektet i at slippe for briller og linser, som ikke rigtigt kan gøres op i penge. Den øgede livsglæde, og det at slippe for besværet med briller og linser, kan ikke redegøres i kroner og ører.
Alle der har foretaget en succesfuld øjenlaseroperation, siger sig være lykkelige for valget.