Søger du en ansat eller søger du et job?

Danmark har i en længere periode været ramt af finanskrisen, og det har desværre ramt rigtig mange danskere, der nu må gå rundt uden job. Dette har gjort jobmarkedet til et frustrerende sted for rigtig mange, da der er stor rift om jobbene, og det kan føles som en uendelig kamp, hvis man gerne vil have et nyt job.

Hvilken side er du på?

Finanskrisen har både ramt virksomhederne, der har mærket svingende omsætning, og derfor måttet hyre/fyre ansatte i bølger, men selvfølgelig også de folk, der mistede deres job.

Er du virksomhed, og søger ny kandidater?

Hvis virksomheden igen begynder at vise sundhed, kan det være, at du er på udkig efter nye ansatte, og her handler det om at være skarp i sin søgen, så man ender med en medarbejder, som man er glad for, og som passer godt ind i virksomheden.

Hvis du ikke selv føler, at du har tid og overskud til at stå for rekrutteringen, kan det være en god idé at finde et rekrutteringsbureau, som har fuldstændig styr på, at finde en god kandidat til netop din virksomhed.

Er du jobsøgende?

Det er for de fleste aldrig en sjov situation, når man ikke har noget job. Det handler om at “komme op på hesten igen” og få søgt en masse jobmuligheder. Det kan være en rigtig hård kamp, og de fleste skal nok forvente, at modtage et par afslag, før de finder et job.

Når man skal søge job, er der nogle ting, som man kan gøre, hvis man gerne vil forbedre sin egne chancer, og har har vi valgt at komme med et par gode råd, som vi mener, du bør følge:

  • Uddan dig selv – Når man ikke har noget job, kan man bruge tiden på at dygtiggøre sig selv. Det kan f.eks. være at man læser en masse bøger, hvor man tilegner sig brugbar viden, eller at man øver sig i sit håndværk.
  • Lav et rigtig godt C.V. – Det siger lidt sig selv, men der er virkelig grundlag for, at man bruger rigtig lang tid på sit C.V., da dette ryger ud til alle de steder, hvor du søger et job.
  • Lav forskellige ansøgniner – Der er langt større chance for, at du får respons på din ansøgning, hvis du har skrevet den specifikt til den enkelte virksomhed. Det behøves selvfølgelig ikke være hele ansøgninger, der er ændret, men i hvert fald de dele, hvor du beskriver din motivation.
  • Tag ud personligt – Det efterlader et langt større indtryk, hvis du tager ud og afleverer din ansøgning personligt. Det er måske netop dette, der gør, at du kommer øverst i bunken, når ansøgninger skal kigges igennem.