Tre DIY-projekter til dig, der drømmer om fornyelse i lejligheden

Giv dine vinduer et nyt pift med epoxy

Trænger dit hjem til fornyelse? Her er tre boligtendenser, du selv kan give dig i kast med, som giver dit hjem en cool, ny kant.

1) Epoxygulve til køkken og bad

En tredje tendens, som vi ser i indretningen lige nu, er epoxygulve. Det er blanke betonagtige gulve, som giver et cool, industrielt look. Det er perfekt til dit køkken, din spisestue, badeværelse og gang, hvor du trænger til fornyelse. Det er nemlig en lille detalje, som kan give dig et helt nyt look i din bolig.

Som et plus er epoxygulv fuldstændig fladt, uden fuger og sprækker, hvilket gør det nemt at rengøre og holde., og så er det stadig meget skridsikkert – hvilket er praktisk, hvis du lægger epoxygulv i badeværelset.

2) Maling af dine vægge

En af sæsonens store tendenser er maling af vægge. Og det skal ikke længere være en væg, der skal males, men hele rummet. Farver er med til at forme rummet og give det en stemning.

Du kan enten vælge at male et rum og holde resten af rummene i hvid for at give en effekt. Eller du kan male på tværs af rum. Her er det vigtigt, at du tænker over farvesammensætningen, og hvilke farver du gerne vil have, bliver fremhævet. På den måde kan du se farvesammenstillet, når du ser igennem dine rum.

Du kan også bruge maling til at rette op på skæve kanter eller få det til at syne højere til loftet. Mal for eksempel de skæve kanter hvide og andre flader i rummet i en kontrast. Det får rummet til at syne mere lige. Du kan også få dit rum til at syne højere, hvis du maler dine vægge og gulv i samme farve.

3) Vinduer mellem rum

Glas er også en cool tendens, som skaber et helt nyt udtryk i din lejligheder eller dit hus. Tendensen er ikke ny, men har været fremme i et par år. Glas er nemlig perfekt til at skabe sammenhæng og lys mellem to rum, da det både åbner op og giver lys, samtidig med at det skaber noget råhed og kant til boligheden.

Det er særlig populært at bruge mellem et soveværelse og en stue. Her behøver du ikke rive hele din væg ned. Du kan også sætte vinduer i den øverste del af rummet, så dit soveværelse ikke bliver helt åbent, men stadig har masser af lys.

Du kan også brug en glasvæg til at dele to rum op. Det giver et cool, grafisk udtryk med masser af lys. Det er derfor en genial rumdeler. Så i stedet for at have den klassiske suite stue med en dør, kan du vælge at rive væggen ned og bygge en helt ny glasvæg. Det giver med garanti en dramatisk effekt.