Tre gode grunde til at bruge en økologisk frisør i fremtiden

Derfor skal du vælge en økologisk frisør

Er du træt af at det unødige kemi, du putter i håret, både når du farver det og styler det? Prøv en økologisk frisør, næste gang du skal klippes. Jeg har samlet tre gode grunde til hvorfor lige her.

1) Du passer bedre på miljøet

Når du vælger en økologisk frisør, ved du, at alle de produkter, frisøren bruger, er Svanemærket, allergitestet og certificeret som Grøn Salon. Det betyder også, at alle de produkter, der bliver brugt i frisørsalonen, er produkter, der ikke er skadelige for miljøet, men er økologiske og biodynamiske.

Når du fx får farvet hår, ved du derfor, at de kemikalier, der er i farven, ikke er skadelige for miljøet. Økologiske frisører er nemlig forpligtet til at undgå potentielt skadelige produkter i alt fra farven til shampooen og stylingen. Du kan læse mere om, hvilke produkter de bruger hos den økologiske frisør i Brabrand, Organic Wash.

2) Dit hår bliver mindre skadet

Du kender det sikkert selv, hvis du har fået farvet dit hår mange gange? Håret bliver slidt og glansløst, hvis du ikke bliver ved med at farve det. I og med at en økologisk frisør bruger kemifri biodynamiske produkter, betyder det også, at dit hår ikke tager helt så meget skade af det, som hvis du får farvet dit hår hos en almindelig frisør. Ulempen kan dog være, at det ikke holder helt så godt, fordi der er færre kemikalier i det. Men til gengæld forbliver det sundere og stærkere.

3) Du undgår at få unødige kemikalier

Det er ikke kun miljøet, der bliver skånet. Også din krop og hovedbund undgår unødig kemi og hormonforstyrrende stoffer, der findes i mange forskellige shampooer og stylingprodukter. Det gælder både, når du får vasket hår, får farvet hår eller bliver stylet.

Men det gælder også den kaffe eller te, der bliver serveret i salonen. Den skal nemlig, ligesom resten af produkterne, være certificeret og økologisk.

Flertallet af produkterne er samtidig 100 % veganske i de økologiske frisører. Da de grønne frisører også bærer mærket Allergy Tested, kan du derfor også være sikker på, at du kan gå til frisøren, også selvom du har parfumeallergi eller er overfølsom overfor nogle former for shampoo eller tilsætningsstoffer.