Udførelsen af et undergulv

Du har nok ikke tænkt over det, men udførelsen af et undergulv er ikke en nem opgave. Lige så svær en opgave det er, lige så vigtigt er det med et godt undergulv. I denne artikel vil vi prøve at gøre dig klogere på selve udførelsen af et undergulv.

Skal håndteres med forsigtighed

Der er meget der kan gå galt ved transporten, lagringen og selve nedlægningen i arbejdet.  Først og fremmest er det vigtigt, at kanter og flader på undergulvet ikke tager skade, for det kan give ujævnheder senere hen. Undergulvet skal også opbevares tørt, og på et underlag som ikke ligger skråt.

Selve pladerne skal være pakket godt ind, sådan de ikke modtager fugt, da det kan være med til at beskadige undergulvet. Når de er pakket ind, betyder det også at de skal akklimatiseres inden de bliver lagt. Undergulvet skal gerne opbevares tørt i minimum en uge i samme bygning det skal bruges i.

Selve bygning skal være udtørret for byggefugt, og have en temperatur på minimum 18 grader, men stadig have  god luftcirkulation. Undergulvet skal gerne være med til at støtte den bærende konstruktion, så derfor skal alle regler overholdes.

Selve nedlægningen

For at give plads til potentiel udvidelse af undergulvet, skal der være en bestemt afstand pr. løbende meter gulv – både fra plade til plade, men også til vægge, rør og søjler. Modtager undergulvet fugt vil det udvide sig, så der skal tages forbehold for ovennævnte ting.

Når man så har lagt undergulvet, skal pladesamlinger slibes inden belægning. En tynd belægning kan give ujævnheder. Hvis der går for lang tid inden selve gulvbelægningen monteres, skal gulvet afdækkes med plastfolie.

Til udførelsen af undergulve kan man bruge en Putzmeister-maskine, som kan pumpe slidlaget til undergulvet op i flere etagers højde og direkte ind i kommende lejligheder og kontorer. Maskinen kan håndtere slidlag til trægulve, epoxy, tæpper og mange flere.

Men hvorfor er det her overhovedet relevant?

Undergulve skal have en stor bæreevne for den fremtidige brug. Tænk over hvor meget man går på sit gulv. Der er uden at fornærme nogen – tale om mange kilo. Når noget er så vigtigt og essentielt for den bærende konstruktion i en bygning, vil det være en god idé at vælge specialister til at udføre dit undergulv.